BARCO ONE CAMPUS HQ – OFFICIELE OPENING

Download our full press-release in PDF formatA4 portrait A3 landscape

NLFR – ENG

27 mei 2016, Kortrijk
Technologiereus Barco neemt zijn nieuwe campus in Kortrijk officieel in gebruik. Paradepaardje is het nieuwe hoofdkwartier ‘The Circle’. Het cirkelvormige en transparante icoon neemt een centrale plaats in op de campus en moet de werknemers en bezoekers van Barco met elkaar verbinden. Jean-Michel Jaspers, CEO van Jaspers-Eyers Architects: “Het gebouw straalt dynamiek uit en geeft Barco de uitstraling die het verdient.”

Barco had nood aan één centrale infrastructuur omdat de afstand tussen de terreinen in Kortrijk en Kuurne te zwaar woog op de werknemers. Die centralisatie kwam er naast de bestaande gebouwen van het bedrijf in Kortrijk, vlakbij de E17. De blikvanger op de nieuwe campus is ‘The Circle’, het nieuwe hoofdkantoor van Barco. Met een diameter van 75 en een hoogte van 25 meter is het monumentale gebouw tot ver in de omgeving zichtbaar.

‘The Circle’ zal kantoren, onderzoeks- en ontwikkelingsruimtes, een demonstratieruimte, een auditorium en een bedrijfsrestaurant herbergen. De hoofdfunctie van het gebouw: een ontmoetingsplek zijn voor de werknemers en bezoekers van Barco. Dat wordt gerealiseerd door de centrale inplanting op de site, waar corridors het gebouw verbinden met The Lab, een onderzoekslaboratorium, The Pulse, een extra kantoorgebouw, en The Engine, een uitbreiding van bestaande productie-units.

Levendige atmosfeer

“Ook het ontwerp van de binnenruimte draagt bij tot die sociale functie,” zegt John Eyers, CEO van Jaspers-Eyers Architects. “De niet-alledaagse ronde vormen en de interne verbindingen maken dat de werknemers elkaar meer tegenkomen en creëren een levendige atmosfeer. Vooral de ellipsvormige ‘meeting decks’ vallen op, die in de ruimte lijken te zweven. Passerelles naar de vaste kernen van het gebouw houden de structuur in evenwicht en zorgen voor een voortdurende activiteit.”

Licht

‘The Circle’ krijgt een maximum aan daglicht en transparantie door de volledig glazen gevel. Het frisse glas contrasteert mooi met de ingesneden hellingsbaan, die reliëf en diepte in het gebouw brengt. Aan de andere zijden zorgen drie rijen horizontale cassettes voor bescherming tegen de zon. Daarbij zorgt een uitgebreid koelingssysteem voor aangename temperaturen in de glazen cirkel.

Vaandeldrager van eigen producten

De buitenzijdes van de interne volumes zijn afgewerkt met een gespannen doek, wat resulteert in een strak en effen oppervlak met een mooie buiging. “Op die oppervlaktes kan Barco in de toekomst boodschappen projecteren met eigen technologie. Op die manier wil het bedrijf van het nieuwe gebouw een vaandeldrager maken voor zijn eigen hoogtechnologische producten,” sluit Bruno Poelman af.

Facebooktwittergoogle_plusmail

IMAGES

Please contact press@jaspers-eyers.be for obtaining high resolution images.

Conditions : These images are intended for editorial use only, and may under no circumstances be used for commercial purposes without prior permission. Credits need to be mentioned in the form of ‘Images © Jaspers-Eyers Architects – Photography Philippe van Gelooven’

Contact voor de pers

press@jaspers-eyers.be
+32 (0)16 62 91 71

Over Jaspers-Eyers Architects

Jasper Eyers is een internationaal architectenbureau met studio’s in Brussel, Leuven en Hasselt en een groeiende aanwezigheid in Oost-Europa. Het bureau wordt geleid door John Eyers en Jean-Michel Jaspers en is gespecialiseerd in full architectural design, programming, urban design, master planning en grafisch en interieurdesign voor de private en publieke sector.

Jaspers-Eyers Architects heeft de voorbije 50 jaar een uitgebreid portfolio opgebouwd. Dat omvat onder andere private lofts in Espace Jacqmotte, een totale stadshernieuwing in het businessdistrict Espace Nord, luchthavens en realisaties voor de Europese Unie. Het breed spectrum aan realisaties en inhouse ervaring, staat het kantoor toe om internationale perspectieven toe te passen op lokale projecten.

www.jaspers-eyers.be

Follow us on
twitterlinkedininstagram